Nyheter

Många mil blev det

2017.09.13

Våra medarbetare gillar att utmana sig själva och delta i olika lopp och träningsgrupper. De sista månaderna är inget undantag. Aktiviteterna har som vanligt varierat, men det har blivit extra många mil på cykel den här gången.

Ironman i Kalmar har haft flera Brandskyddslagare på startlinjen genom åren, men i år stod bara en där, Mikael Granath. I sin femte start avverkade han sträckan på under elva timmar. Tiden 10.56.59 innebar personligt rekord och att han är nu vår snabbaste medarbetare i Kalmar.

I mitten av augusti deltog Martin Olander och Markus Sandvik i Cykelvasan. Markus ställde upp både i 45 och 90 km loppet, medan Martin nöjde sig med att cykla den kortare distansen. Även Håkan Pettersson och Lars Hellman cyklade de nio milen mellan Sälen och Mora.

 

 

Som entusiastisk MTB-nybörjare deltog Martin i ytterligare ett lopp.
I september genomfördes Karlstad XC 55 km på en blöt och tung bana. Håkan Pettersson deltog också och körde längsta klassen, nästan 8 mil i tuff och lerig terräng.

Längsta sträckan i somras avverkade Johan Nilsen och Birger Engström. De deltog i Team Rynkebys Värmlandsteam som åkte till Paris, en sträcka på 120 mil.

Johan cyklade medan Birger avverkade milen på motorcykel. Cyklingen till Paris är en del av välgörenhetsprojektet som årligen genomförs i kampen mot barncancer. Brandskyddslaget var även en av lagets huvudsponsorer. I helgen tillkännages hur mycket pengar årets kampanj har samlat in.

Nu behöver man inte bege sig så långt som till Paris för att hitta aktiva medarbetare. I Stockholm har vi förmånen att ha en egen pt, Petra Hellgren. Petra har sett till att vi fått både frisk luft och motion på luncherna. Yoga och cirkelträning har varit passen den här sommaren.Långholmsgatan 27 | Box 9196 | 102 73 Stockholm | Tel: 08-588 188 00