Nyheter

Brandskyddslaget sponsrar Barncancerfonden via Team Rynkeby

2017.06.16

Brandskyddslaget bidrar i kampen mot barncancer genom att vara guldsponsor för Team Rynkeby Värmland 2017. Två av våra medarbetare är också med, som cyklist respektive som motorcyklist i lag Värmland.

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt med syfte att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Projektet startade i Danmark 2002 och har sedan dess vuxit i stadig takt. 2017 består Team Rynkeby av ca 1 700 motionscyklister och ca 450 funktionärer fördelade på 44 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Gemensamt för lagen är att de under ett år jagar sponsorer, genomför event samt tränar tillsammans för att samla in så mycket pengar som möjligt samtidigt som man förbereder sig inför den ca 120 mil långa cykelresan till Paris i juli.

Foto: Erik Nygren
Team Rynkeby Värmland på träningsläger i Sunne. Foto: Erik Nygren

I Sverige finns totalt 13 lag varav ett i Värmland, där Johan Nilsen och Birger Engström från Brandskyddslagets Karlstadkontor ingår. Johan deltar i laget som cyklist och Birger som motorcyklist. Förra året samlade de svenska lagen in 18,9 miljoner SEK – pengar som oavkortat gick till Barncancerfonden. En summa som kommer att slås under 2017.

”Det är häftigt att se att vi verkligen gör skillnad. Alla som är med i projektet gör detta helt ideellt och med stor hängivenhet. Själva cyklingen är en bisak även om det självklart är både roligt och utmanande. Det viktiga är att vi kan hjälpa drabbade barn och deras anhöriga. Vi har sedan i höstas jobbat hårt med att hitta olika sätt att samla in pengar och detta med gott resultat. Vi har även tillbringat många timmar på cykelsadeln och vi känner oss väl förberedda. Nu återstår slutklämmen och den 8 juli påbörjar vi vår resa mot Paris” – säger Johan Nilsen.

Du kan bidra

Brandskyddslaget är i år guldsponsor för Team Rynkeby Värmland och vi är stolta över att kunna hjälpa till i kampen mot barncancer.

Om du vill bidra eller vill veta mer om projektet, kontakta Johan Nilsen eller Birger Engström via mail.


Johan Nilsen
 
Kontakta Johan

 


Birger Engström

Kontakta Birger

Långholmsgatan 27 | Box 9196 | 102 73 Stockholm | Tel: 08-588 188 00